• Súťaž v Bingu
            • Súťaž v Bingu

            • Vo štvrtok  25.1. 2024 sa  v VI.oddeleni ŠKD uskutočnila súťaž v Bingu, ktorú organizovalo Centrum voľného času Elán. Deti si zo súťaže okrem sladkej odmeny  odniesli aj pekné spomienky. A našim výhercom súťaže samozrejme gratulujeme .

          • Školské kolo Pytagoriády P3 a P4
            • Školské kolo Pytagoriády P3 a P4

            • Prinášame vyhodnotenie  školského kola matematickej súťaže PYTAGORIÁDA v ročníkoch 3 a 4.
              Z 36 zúčastnených sa úspešnými riešiteľmi  stali dvadsiati žiaci.
              V 3. ročníku najviac bodov a teda 1. miesto si delia Hugo Hric z 3.B a Laura Gajdošová z 3.A, 3. Miesto získala Emma Nemčeková z 3.C.

              Ďalšími úspešnými riešiteľmi sú:  Michal Buzák, Natália Gajdošová, Šimon Jaroš, Linda Buknová, Natália Kuruczová, Barbora Plazová a Patrik Rázga  .

              Vo 4.ročníku najviac bodov získal Tomáš Pongrácz zo 4.A, na druhom mieste skončil Alexander Jerga zo 4.A a tretie miesto patrí Martinovi Matajovi tiež zo 4.A.

              Ďalšími úspešnými riešiteľmi  sú Monika Kebísková, Adam Plaza, Paula Slobodová, Róbert Stehlík, Ema Machová a Dorota Kútniková.


              Úspešným riešiteľom  gratulujeme a prajeme im veľa šťastia na okresnom kole.  Zároveň cez veľkú prestávku na vyhodnotenie do zborovne pozývame týchto žiakov: z 3.A – Laura Gajdošová, Natália Gajdošová, Barbora Plazová, z 3.B - Hugo Hric, Michal Buzák a z 3.C – Emma Nemčeková, Patrik Rázga, Natália Kuruczová, Patrik Rázga a Šimon Jaroš.

              Zo 4.A – Tomáš Pongrácz, Alexander Jerga, Martin Mataj, Adam Plaza, Róbert Stehlík, Paula Slobodová, zo 4.B Monika Kebísková, Ema Malchová a zo 4.C Dorota Kútniková.

          • ŠKOLSKÉ KOLO BIO OLYMPIÁDY KATEGÓRIE  C TP
            • ŠKOLSKÉ KOLO BIO OLYMPIÁDY KATEGÓRIE C TP

            • V januári sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády kategórie C TP určenej pre žiakov 8. a 9. ročníka, ktorú organizuje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Súťažiaci sa popasovali prostredníctvom online testu s teoretickými vedomosťami ale aj s praktickými zručnosťami, ktoré nadobudli na hodinách biológie. Súťaže sa zúčastnilo 24 najlepších mladých biológov, takmer všetci boli úspešní riešitelia. Na 1. mieste sa umiestnila Viktória Jaroščáková z 9.C triedy, na 2. mieste Monika Brodňanská zo 8.A triedy a na 3. mieste skončil Matej Jurčo z 8.C triedy.

              Víťazom blahoželáme, Viktórii a Monike prajeme veľa úspechov v okresnom kole, na ktorom budú našu školu reprezentovať už vo februári.

          • Wocabee
            • Wocabee

            • Žiaci ôsmych ročníkov sa v rámci hodín Ruského jazyka zúčastnili vianočnej súťaže Wocabee. Šestica žiakov z 8. A dosiahla v priebehu 2 týždňov naozaj vysoké skóre. Na 1.mieste sa umiestnila Viktória Niková s počtom 13 520 bodov, na 2. mieste Andrea Kulinová- 7302 bodov, na 3.mieste Matúš Šida- 3071 bodov. Pochvalu si zaslúžia aj traja "tisíckári" Nela Samešová -1459, Vivien Bartošová- 1281 a Nikol Klačková- 1038. Viktória Niková sa navyše umiestnila v celkovom hodnotení na 2. mieste v okrese Ružomberok a 43.mieste v rámci Slovenska. Blahoželáme

          • Okresné kolo olympiády v ANJ
            • Okresné kolo olympiády v ANJ

            • Naši žiaci Filip Mušuta (7.C) a Oliver Hudec (9.B) sa zúčastnili okresného kola olympiády v anglickom jazyku . Zo školského kola postupovali ako veľké želiezka v ohni a školu reprezentovali fantastickým spôsobom . Oliver Hudec v kategórii 1B skončil na krásnom 5. mieste a Filip Mušuta kategóriu 1A vyhral a postupuje na krajské kolo!!! Chalani ste úžasní! Dúfame, že sa angličtinou budete baviť aj naďalej.

          • Školské kolo Pytagoriády P5, P6, P7 a P8
            • Školské kolo Pytagoriády P5, P6, P7 a P8

            • Dňa 12.12.- 13.12.2023 sa na celom Slovensku, teda aj na našej škole uskutočnili školské kolá matematickej súťaže PYTAGORIÁDA. ➕➖➗✖️

              Aj v tomto školskom roku považujeme súťaž za úspešnú, pretože naši žiaci za riešenie úloh získali 10 a viac bodov, teda sa stali úspešnými riešiteľmi.
              Výsledky v ročníkoch 5. - 8. sú nasledovné:

              V piatom ročníku sa jediným úspešným riešiteľom stal 🥇Matej Vataj z 5.C, ktorý získal krásnych 24 bodov.

              V kategórií P6 boli výsledky nasledovné :
              🥇1.miesto Nicol Ingrid Okálová zo 6.B triedy -17 bodov
              🥈2. miesto Simona Jarošová zo 6.C triedy - 14 bodov
              🥉3. miesto Slávka Tesárová zo 6.B triedy – 13 bodov

              V kategórií P7 bol na 🥇1.mieste Patrik Pastorek zo 7.B, ktorý získal 16 bodov a na 🥈2.mieste Filip Mušuta zo 7.C, ktorý získal 14 bodov.

              V ôsmom ročníku boli výsledky nasledovné :
              🥇1.miesto Kajko Timko z 8.C triedy -17 bodov
              🥈2. miesto Dávid Lúčan zo 8.C triedy - 16 bodov
              🥉3. miesto Samko Lovich, taktiež z 8.C triedy – 11 bodov

              Gratulujeme žiakom a prajeme im veľa šťastia na okresnom kole. 👍Učiteľom ďakujeme za ich prípravu.

          • OK V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY ŽIAKOV A ŽIAČOK ZŠ
            • OK V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY ŽIAKOV A ŽIAČOK ZŠ

            • Dňa 8.12.2023 sa konalo OK v streľbe zo vzduchovky žiakov a žiačok ZŠ v Hrboltovej. Našim žiakom sa darilo, žiačka Kornélia Tworzydlo z 9.A sa stala majsterkou okresu,v kategórii starších žiačok a postupuje do krajského kola. Spolu s ňou postupuje do KK aj Dominika Jaroščáková zo 6.C triedy, ktorá obsadila vo svojej kategórii ml.žiačok 2.miesto. Jej sestra Viktória Jaroščáková v silnej konkurencii st.žiačok obsadila 4.miesto.

              V súťaži zmiešaných družstiev mladších žiakov naše družstvo v zložení Dávid Palguta 6.C, Dominika.Jaroščáková 6.C, Matej Moravčík 5.C získalo 2.miesto.

              A v súťaži zmiešaných družstiev starších žiakov si naše družstvo Kornélia Tworzydlo9.A, Viktória Jaroščáková 9.C a Jakub Myslivec 8.B  vystrielalo  2.miesto.

              Gratulujeme!